Wethouder Van Gils, portefeuillehouder Grote Projecten in Rotterdam, wil geen oponthoud op weg naar het definitieve bestemmingsplan voor Feyenoord City. Het door burgers inzien van het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tijdens de coronacrisis niet uitgesteld. Het verzoek van 50Plus en de Partij voor de Dieren om dit emotionele dossier even op een laag pitje te zetten, omdat mensen de deur niet uit kunnen of bang zijn te worden besmet, vond bij hem geen genade.
Volgens het stadsbestuur kunnen belangstellenden gewoon bellen met ambtenaren en dan worden ze via ‘maatwerk’ naar de ter inzage gelegde stukken geleid. Het noodgedwongen thuiswerken van ambtenaren hoeft die procedure niet te belemmeren, vinden zij. Ook het digitaal aanreiken van de beoogde documenten behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is er een publicatie aangekocht in De Havenloods en wil men dat bereik nog verder uitbouwen. In elk geval willen ze geen uitstel.
Tegenstanders van de ontmanteling van De Kuip zeggen op social media in deze manoeuvre ‘’een gehaaide truc’’ te zien en ''één-tweetje'' tussen Van Gils en Berg van de N.V, Stadion om in deze periode van nationale vertwijfeling het huidige stadion ‘’Kalt te stellen’’ via een bestemmingsplan. Ook de betaald voetbalorganisatie van Feyenoord is daar al tegen in opstand gekomen en eist nu zwart op wit onvoorwaardelijke bespeling van De Kuip zolang er nog niet is vastgesteld of de club financieel beter wordt van het begoogde nieuwe stadion van ongeveer 450 miljoen, terwijl een renovatie van De Kuip - met 3 ringen - de helft kost.
Door interventie van Stadion op Zuid, de denktank van verontruste Feyenoord-supporters, zijn er inmiddels vele schriftelijke zienswijzen ingediend bij de gemeente Rotterdam over het Feyenoord City-project.